Alla inlägg under mars 2007

Urk

Av Mamma Lex - 26 mars 2007 14:27

Alla ansökningar står mig upp ihalsen.Nu går jag hem.

Av Mamma Lex - 26 mars 2007 14:13

En gammal, gammal favorit...

Av Mamma Lex - 26 mars 2007 10:56

nu har jag skickat iväg den sista ansökningen om bidrag på ett tag. Inga fler deadlines iallafall!Huvudvärk bort!

Av Mamma Lex - 26 mars 2007 10:15

Börjar bra.Fint väder och friska barn.Reklambyrån skickat fel flaggor. Det är svårt att läsa innantill, jag vet men försök...Beställt tyg till sommarutställningen.Jag vill klä in hela rummet i engelskt rött och hänga alla stora svart-vita fotografier i linor från taket...Kan bli skitsnyggt!Kan oxå bli hysteriskt, vi får se.

Av Mamma Lex - 25 mars 2007 19:59

..dags för mat och kvällsfilm.The Queen kanske?Eller The Prestige?Vad tycker ni?

Av Mamma Lex - 25 mars 2007 19:06

men vad tröttande det är...Det kan vara linserna som spökar oxå, drar ut energi ur ögonen!Så känns det iallafall.Idag tog vi en tur med bilen, ut i solen.Till IKEA, kunde lämna båda kottarna i lekrummet och gå och strosa ensamma, jag och mannen...ensamma bland de övriga tusen som oxå börjat fundera på sina trädgårdar, balkonger, altaner.Det är ju vår!Vi hittade två billiga, härligt röda mattor till balkongens fula betonggolv. Nya skärbrädor och olja till skärbrädan i trä...Pyssel, korv, mjukglass & vidare till svärmor för eftermiddagsfika.Våfflor med sylt och grädde.Kan en söndag vara mysigare?Nä, inte i Småland.

Av Mamma Lex - 24 mars 2007 19:40

Panqueca de polenta com banana/ Polenta pannkakor med banan ca 6-8 laggar2dl vetemjöl2dl polenta2 ägg1 nypa salt1msk socker2 bananer3dl mjölk2dl vatten1msk olja2msk citronsaftBlanda torra ingredienser, tillsätt hälften av mjölken och rör ihop. Vispa ner äggen och tillsätt mosade bananer, citronsaft och resterande vatten, mjölk och olja.Grädda som vanligt och ät!Servera gärna med kondenserad mjölk eller dina vanliga tillbehör.Eller ät dem som de är.

Av Mamma Lex - 24 mars 2007 19:34

Hittade detta hos Min Brors Kokbok nedan...

Fänkålsbriserad kyckling i cider

1 kyckling, styckad i fyra delar
• En halv fänkål fint skivad
• En purjolök
• En halv flaska torr fransk lantcider
• Olja och smör
• Salt och peppar
• Fänkålsfrön efter tycke och smak

Gör så här:

1. Värm olja i en gryta, lägg i en klick smör och när smöret slutar fräsa bryner du kycklingbitarna runt om i omgångar, salta och peppra. Lägg åt sidan
2. Bryn fänkål och purjolök mjuka i grytan, lägg tillbaka kycklingbitarna ovanpå, lite fänkålsfrön emellan
3. Slå i en halv flaska cider, på med locket och låt koka upp
4. Skicka in grytan i ugnen, 180-200° tills saften i kycklingens lår är genomskinlig, det tar typ 45 min

Servera med råstekt potatis (fint skivad fast potatis råsteks på hög värme i mängder av olja och smör, när potatisen får färg åker två vitlöksklyftor ner i pannan) och resten av cidern.

Ska definitivt testa!

Ovido - Quiz & Flashcards