Senaste inläggen

Av Mamma Lex - 18 april 2008 20:18

Hittade denna via silverfisken, vilken röst!


Av Mamma Lex - 14 april 2008 22:01

Ikväll har jag och maken varit på visning av objekt nr 2, en bostadsrätt på 103 kvadrat i två våningar med liten trädgård.


Men nej.


Många intresserade som förmodligen kommer att trissa upp priset till löjliga höjder. Så det känns skönt att slippa den stressen.

Vi var ganska överens om att så vill vi inte spendera våra pengar.


Så var det med det.

Av Mamma Lex - 12 april 2008 22:00

Idag har man jobbat en stund och familjen kom och plockade upp mig för vidare transport till affären.


Detta behövs för att återskapa familjens lördagsmiddag:


4 kycklingbröst med skinn.

(vi köpte 2 hela majskycklingar som jag styckade!!!)

4 skivor prosciutto

ca 100 g skivad lagrad parmesanost

1 kruka basilika

tandpetare

smör o olivolja till stekning

salt o peppar


Sås:

2 schalottenlökar

1 vitlöksklyfta

8 små tomater

½ röd paprika

½ gul paprika

100 g champinjoner

1 tsk tomatpuré

10 finskurna basilikablad

rivet skal av ½ citron

saften av ½ citron (nä, ta lite mindre)

ca 2 mskvitt vin

lite vatten

olivolja till stekning

salt & peppar


Basilikablad till pynt


Ris till och bröd att suga upp såsen med...


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. (Om du inte måste stycka kyckling, då kan du vänta tills det är avklarat.)

Gör iordning allt till såsen. Skala och finhacka löken. Skala och krossa vitlöken. Ta tomaterna, skär försiktigt ett kryss i skalet, häll kokande vatten över. Skölj med kallt vatten, dra av skalet, dela dem på mitten.

dela paprikorna i bitar, skiva champinjonerna. Ställ åt sidan.


Snitta en bred ficka i kycklingbrösten. Fyll dem med skinka, hyvlad parmesan och basilika. Salta, peppra och stäng till med tandpetare.

Bryn dem i smör och olivolja i (helst en traktörpanna) stekpanna tills de fått fin färg. Lägg över kycklingen och stekskyn i en ugnssäker form. Stek dem klara i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är klara.

Koka riset.

Fortsätt med såsen. Hetta upp lite mer olivolja i kycklingpannan. Fräs lök och vitlök någon minut, tillsätt tomater, paprikabitar, champinjoner och fräs några minuter till. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen sjuda under omrörning ca 15 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Späd med vatten vid behov.

Ta ut kycklingbrösten och lägg dem i såsen. Låt allt sjuda ca 5 minuter. Ös flera gånger.

Skär snitt i kycklingen, garnera med basilikablad.

Servera med gott rött vin och bröd till såsen.



Av Mamma Lex - 11 april 2008 21:06

Bara det inlägget får mig snart att sluta läsa metro.

Kändis- och modebloggarna/-skorna stressar sig till döds för att vara hipp, nyskapande och så där skönt avslappnade som man bara kan verka vara när man noga kalkylerar sina spontana drag...

Naturligtvis är det i USA som bloggare dör av stress och prestationsångest, men ändå.

Ser ni detta som ett problem?

Skriver ni varje dag på bloggen?

Har ni det som hobby, arbete eller bara som jag, dagbok när andan faller på?

Vilken dagbok förresten, när många redan vet vem du är krävs det stort mod att verkligen skriva vad du tycker.


Roligt att se att fler läser bloggen, men jag ska försöka att inte skriva oftare för det.

Man får ju tänka på sin hälsa.

Av Mamma Lex - 6 april 2008 20:16

Hade en inbjudan till vännen J i helgen men annat kom ivägen, som vanligt.

Vi kommer och hälsar på snart, jag lovar.

Dagen gick istället åt till utflykt till Älmhult och IKEA.

Köpte mest lite småsaker men det är nyttigt att bara gå omkring och titta på hur man skulle vilja ha det i sitt framtida hus.

Mannagrynsgröt och ProViva Mango. 

Varmkorv.

Potatismos och korv...igen.

Pizza.

Inte världens mest nyttiga söndag men det får vi väl ta igen i veckan som kommer?!

Mannen ska jobba kväll hela veckan och jag hämta barn och slappa (försöka iallafall. Storebror har ju lite läxor och en massa gympa i veckan.


Imorgon ska de bada/simma med skolan så nu ska jag packa den väskan.

Hej.

Av Mamma Lex - 5 april 2008 22:16

Nå! Så var middagen avklarad och undanstökad med mycket trevlig hjälp av mannen i köket.

(Jag gillar ju att vi trivs och myser i köket tillsammans utan TV och annat som stör.

Gärna musik men inte...annat.

Mannerströms fisk fick godkänt.

Naturligtvis fick hälleflundran mer än plus men i övrigt..?

Nja.


Bra men knepig husmans, tack för tipset.

Nästa vecka blir det kyckling.


Vi håller på att avsluta en flaska Allesverloren, Shiraz från Syd Afrika, 2006.

Rekommenderas, men låt den andas lite först.

Dessutom är den inget nybörjarvin. Takes one to know one, if you know what I mean...


Sov nu så gott alla människor.

Av Mamma Lex - 5 april 2008 17:27

Sovmorgon.

Torgmarknad, fanns ingen sej men väl Hellefiléer, dill, rödlök, skånsk gurka och blomkål.

Vidare till svärföräldrarna och hjälp med att bära ner nya frysen till källaren.

Svärmors köttbullar och blåbärspaj till efterrätt...jag vet, vi har det oförskämt bra.

hem, dumpa lillasyster på kalas, handla resten av maten + 7,5 liter ramlösa!

Hämta lillasyster från kalas, hann skura köksgolv emellan.

Lade fíléerna i marinad och funderar nu på hur mycket muskot jag ska ha i den stuvade blomkålen.

                                  Mr Mannerström   


Det blir ju ikväll åter ett recept fån den Mannerströmska bibeln:

Smörstekt ansjovismarinerad sej (helleflundra) med rödlöksstuvad blomkål.

Till detta serveras potatis och sallad. Knäckebröd till mig.

Leif Mannerström påstår att man ska rosta sitt knäcke i brödrosten, vi må prova detta...


Till det en flaska vitt och till mannen en ljus lager, ungarna dricker naturligtvis läskeblask.


Återkommer med kritisk recension av middagen.



Av Mamma Lex - 3 april 2008 23:56

Nä, nu tar jag min småsnuviga lekamen och bäddar ner mig i sängen.

Godnatt vänner.

Ovido - Quiz & Flashcards